Familie

Sorg er ikke en nem følelse at håndtere. Vi håndterer heller ikke sorgen ens. For nogle kan den være fyldt med våde øjne og grådkvalte ord. For andre kan den handle om at mindes alle de gode øjeblikke. Og når vi mister nogen, vi holder af, kan det være svært at håndtere alene. Derfor er en hjælpende hånd fra en bedemand ofte den første hånd man må række ud til.

En hjælpende hånd mit i sorgen

Hvis det virker uoverskueligt eller svært at planlægge afskeden med en kær, kan omsorgsfuld assistance i forbindelse med en begravelse være den hjælp, man har behov for. For der er mange ting, der skal tages stilling til, når en bisættelse eller anden form for begravelsesceremoni skal planlægges. Den, der tages afsked med, er der ikke længere til at ytre, hvad de synes om. I stedet kan en bedemand være behjælpelig og bruge den erfaring de kommer med, til at skabe de helt rette rammer for en smuk og betydningsfuld begravelsesceremoni.

At lære at komme videre på egen hånd

Selvom man tænker, at en bedemand oftest assisterer med selve begravelsen, så udfylder de også andre funktioner. Én af dem er at lære de efterladte at komme videre fra sorgen. Bedemænd har bred erfaring med mange former for sorgprocesser. Derfor kan en bedemand hjælpe dig eller din familie videre, hvis sorgen er svær at håndtere. I sidste ende er det kun en selv, der må lære at håndtere sorgen og lære at leve med den, på bedst mulig vis. Bedemænd kan også hjælpe med at lede dig videre til et udvalg af sorggrupper, hvor andre mennesker i lignende situationer kan hjælpe dig videre via videns- og erfaringsdeling omkring deres egne situationer. Man må ikke undervurdere at tage imod hjælp, når man står i en skrøbelig situation.