Familie

Metallografi er det at studere metallers struktur. For at kunne undersøge de forskellige metallers kvalitet og sammensætning i laboratoriet skal du udarbejde prøver. Her er det vigtigt, at disse er blevet klargjort på den bedst mulige måde. Det får du bedst ved at arbejde under de optimale rammer til hver proces og undersøge værktøjer og behandlingsmetoder, som understøtter processerne. På den måde vil der nemlig ikke være noget, der står i vejen for, at det pågældende prøvemateriale effektivt kan studeres under mikroskopet. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Udskæring af prøvematerialet

Du finder et stort udvalg af udstyr til prøveforberedelse inden for Metallography. Det er værd at kigge efter højkvalitetsudstyr, så du får gode forudsætninger for et godt prøvemateriale. Det gælder f.eks., når der skal vælges udstyr til skæring af et prøveeksemplar, som skal være håndterbart og med en ren overflade, der giver dig indblik i strukturen. Her kan du vælge forskellige skæreskiver alt efter formål og materiale, du arbejder i.

Fjern ujævne overflader

Opstår der deformiteter, hakker eller en ujævn overflade under udskæringen af prøvematerialet, findes der også produkter, som kan fjerne disse. Der er f.eks. forskellige poleringsprodukter på markedet, der giver en god finish på dit produkt, der skal under mikroskopet. Du kan bl.a. se på forskellige poleringsklude, som fås i flere varianter, og så er der også smøremidler, der egner sig til metalforberedelse.

Mikroskop

Når du skal studere metalprøver, er det en god idé at sørge for, at du har et optisk mikroskop til rådighed. Disse kan komme med forskellige forstørrelser, der styrker indblikket i metallets strukturer og gør det lettere for dig at arbejde med metalprøven.

Der er altså rig mulighed for, at du kan få fat på det helt rigtige, optimale udstyr til hvert enkelt trin i processen med at klargøre dine metalprøver.