Familie

Vi danskere elsker vores elektronik. Vi er hurtige til at hoppe på nye trends og produkter, og selvom vi anser os selv for at være miljøbevidste, ryger de gode intentioner ud af vinduet, når den nyeste smartphone kommer på hylderne. Mange er således hurtige til at udskifte deres mobil, selvom der sådan set ikke er noget galt med ”den gamle”. Denne praksis øger vores CO2 aftryk og ressourceforbrug betydeligt. Så hvis du virkelig vil gøre sænke din miljøpåvirkning, skal du holde liv i din smartphone så længe som muligt.

Hvis uheldet er ude

Du kan selvfølgelig være så uheldig, at din smartphone går i stykker. En af de mest almindelige skader er knust eller ridset skærm. Førstnævnte opstår ofte efter mobilen har været en tur på gulvet, mens sidstnævnte kan skyldes almindelig slitage.

Men selvom begge skader kan være alvorlige, er det ikke nødvendigvis grund til at kassere din trofaste følgesvend. Mobil reparation kan nemlig ofte betale sig, og der findes i dag mange forskellige firmaer, der tilbyder at reparere både små og store ting. Online kan du søge efter et reparationsfirma, der opfylder dine krav, for eksempel på hurtighed, pris eller nærhed. I nogle tilfælde tilbyder firmaet at komme ud til dig, så du ikke skal vente flere dage på at få din mobile ven i hånden igen.

Behandl din mobil med respekt

Fordi vi alle er vant til at have en mobiltelefon på os, kan vi komme til at glemme, at det faktisk drejer sig om en dyr og sårbar tingest. Måske er du blandt dem, der går rundt med den halvvejs stikkende ud af en baglomme eller har den liggende og rode rundt i en stor taske?

Som minimum bør du udstyre din smartphone med et etui eller cover. Og sørg især for at skærmen er beskyttet, når den ikke er i brug.