Familie

Hvorfor ikke bare tage turen til Paris, når du er opsat på at feriere i Frankrig? Det er modens globale hovedstad – eller: Det har byen historisk været. Tja, vi kan jo spørge os selv, hvad Paris desværre mangler, der kan gøre en anden fransk by værd at besøge i stedet. Svaret er vand – altså vand forstået som prægtige kyster ud til hav, der møder himlen ude i horisonten. Hvor finder du så vand?

Find franske feriedestinationer ud til vandet

Faktisk er der mange skønne, franske feriedestinationer ud til vandet. På den franske nordvestkyst finder du fx havnebyen Brest, der er et oplagt sted at besøge, hvis du har en interesse for søfart. Er du på jagt efter en god badeferie, bør du nok snarere søge mod sydkysten. Her finder du tre skønne byer på stribe: Montpellier, Marseille og Nice. Hvad har disse byer så at byde på for dig som turist?

Hvorfor overveje Montpellier og Marseille?

Montpellier har en for det meste uberørt kystlinje rig på sandstrande. Byen selv har en interessant atmosfære og er spækket med klassisk arkitektur, hvilket lægger op til byvandringer. Længere mod øst finder du Marseille, der er Frankrigs næststørste by og bl.a. rummer Notre Dame de Major-katedralen. Selvfølgelig har Marseille også badestrande, bl.a. Plages du Prado, der er kunstigt anlagt.

Smut en tur til skønne Nice med talrige badestrande

Godt, og endelig har du Nice – vil du vide mere om Nice? Så kan du læse om rejser til Nice inde på et rejsebureaus hjemmeside. Bl.a. er Nice rig på både offentlige og private badestrande, og som du nok også forventer af franske feriebyer, så er Nice rig på gallerier og gode muligheder for at shoppe.

Du behøver altså ikke smutte til Paris bare for at opleve Frankrig – for landet har andet at byde på.