Familie

Går du generelt op i, hvordan din krop har det, og hvad du spiser? Ønsker du at have en hverdagsrutine, hvor du får en god, næringsrig kost? Det du spiser kan have stor betydning for, hvordan din krop har det, og hvor velfungerende den er. Man kan for eksempel have væsentligt mindre energi, hvis man ikke får den rigtige mængde næring gennem kosten. Denne artikel giver dig et par råd til, hvad du kan overveje at tilføre din kost, hvis du ønsker, at den skal være sund og næringsrig.

Hvad med vitaminer?

Selvom det selvfølgelig er vigtigt at få så meget som muligt gennem kosten, kan det være en overvejelse værd at investere i vitaminpiller som et supplement til din kost. Multivitaminer er en udgave af vitaminpiller, hvor du får en del forskellige vitaminer i samme pille doseret efter behovet for de forskellige. Hos Helsegrossisten har de et stort udvalg af multivitaminer, som du kan tjekke ud.

Der findes typer af vitaminpiller til alle behov og både til voksne og børn – du bør derfor kunne finde nogle, der dækker de behov, du har. Det er vigtigt, at du husker, at vitaminpiller, som multivitaminer, blot er et tilskud til din normale kost, og ikke kan erstatte en varieret kost.

Følg kostpyramiden

I forhold til, hvilke elementer du bør have i din kost, er det generelt en god idé at følge kostpyramiden og få en idé om, hvor meget du med fordel bør spise af hvad. Nogle af de vigtige fødevarer i en kostrutine er:

  • Fuldkornsprodukter. Når du spiser kornprodukter er det en god idé at vælge fuldkorn, fordi det er en kilde til kostfibre – de hjælper kroppen med at rense ud i affaldsstoffer, som ellers ophobes i kroppen.

  • Grøntsager. De bør optage en stor del af den kost, du spiser, fordi de er en kilde til vitaminer og mineraler.