Familie

Det er en stor beslutning at sende sit barn på efterskole. Der er mange overvejelser, man skal gøre sig, og det kan være svært at finde den rette skole. Her får du 3 tips, der kan hjælpe dig på vej.

1. Find ud af hvilken type efterskole, der passer til dit barn

Der er mange forskellige typer efterskoler, og det er vigtigt, at du finder den type, der passer til dit barn. Er dit barn mere til en skole med fokus på idræt og motion? Eller er det mere en kristen efterskole, hvor der er fokus på gode værdier? Eller er du måske mere til en klassisk efterskole, hvor fokus er på at forberede sig til gymnasiet? Du kan finde mange forskellige efterskoler på nettet, og det er en god idé at læse mere om de forskellige skoler, før du træffer en beslutning.

2. Find ud af om skolen har det, dit barn har brug for

Det er ikke kun type af efterskole, der er vigtigt. Det er også vigtigt, at skolen har det, dit barn har brug for. Er dit barn mere til at bo på en skole med en rolig og afslappet atmosfære? Eller er det mere til en skole, der er mere livlig og social? Det er også vigtigt at tjekke, om skolen har de faciliteter, dit barn har brug for. Er det f.eks. vigtigt for dit barn, at skolen har en veludstyret idrætshal? Eller er det vigtigt for dit barn, at skolen har en veludstyret gymnastiksal? Eller er det vigtigt for dit barn, at skolen har en stor kopi- og print-maskine?

3. Tjek, om skolen har et godt ry

Det er også vigtigt at tjekke, om skolen har et godt ry. Det er vigtigt, at dit barn er på en skole, hvor han eller hun bliver glad og tilfreds. Når du undersøger, hvad andre fortæller om de forskellige efterskoler, kan du også finde ud af, hvilke skoler, der har et godt ry fx i forhold til undervisningen.