Familie

Aabybro er en lille by i Jammerbugt Kommune, som har en spændende historie og mange interessante seværdigheder. Byen er kendt for sin naturskønne placering og de mange gode faciliteter til både børn og voksne. Men der er mange andre fakta, som du måske ikke vidste om Aabybro. Her kan du læse om 3 af dem.

Én af de ældste byer i Danmark

Aabybro har rødder helt tilbage fra Vikingetiden, hvilket gør den til én af de ældste byer i Danmark. Dette skyldes, at byen allerede var etableret, før Danmark blev dannet som et samlet land. Derfor kan Aabybro kalde sig for en af de ældste byer i hele Norden. Læs her, hvordan den gamle historie stadig kan ses i byens kultur og begivenheder.

Anerkendt mejeri

I Aabybro finder du også det anerkendte mejeri Aabybro Mejeri, hvis historie starter tilbage i 1888. Det er Jammerbugtens eneste mejeri med produktion af is. Aabybro Mejeri har specialiseret sig i at lave rigtig gammeldags flødeis af frisk fløde fra Vendsyssel. Her kan du købe lokale, smagfulde specialvarer såsom Ryå Is, ost og smør. I forbindelse med mejeriet finder du også en hyggelig café, hvor du kan nyde specialiteterne i smukke omgivelser.

Et levende sportsmiljø

I Aabybro findes der utallige forskellige sportsfaciliteter for alle aldersgrupper, hvilket giver mulighed for at dyrke forskellige former for sport, alt fra brydning til softball eller squash. I det hele taget ses der et stort fokus på sport i Aabybros befolkning, hvorfor der ofte arrangeres forskellige turneringer og events med store deltagertal.

Konklusion

Aabybro er en lille by med en lang historie, som stadig kan ses i dag. Byen er kendt for sin naturskønne placering og de mange gode faciliteter til både børn og voksne. Men den byder også på meget andet, bl.a. et levende sportsmiljø og en anerkendt mejeri med specialis.